Spraakmakend debuut

 

Voor Marc Vandenbon is ‘Innemend Italië’ zijn debuut als boekenmaker. Maar Italië is al meer dan 25 jaar zijn favoriete speeltuin.

 

Bruggeling Marc Vandenbon neemt je mee op een verbazingwekkende tocht door de laars. Hij kijkt, hij zoekt, hij snuffelt, hij peutert. En bovenal, hij legt alle stukjes samen en stelt vast dat de chaos één geheel vormt: de onovertroffen puzzel Italië.

 

Als een ontdekkingsreiziger opent hij deuren die doorgaans gesloten blijven. Zijn pad is niet uitgestippeld, zijn nieuwsgierigheid is zijn leidraad en zijn kompas. Hij hopt en zapt, staat stil bij het échte Italië, het Italië van elke dag.

 

Voor Marc Vandenbon is Italië een passie. Hij bezocht het land tientallen keren, van links naar rechts, van boven naar onder, steeds met de bedoeling nieuwe facetten te ontdekken. Zijn liefde voor het land heeft hem niet blind gemaakt. Meermaals stelt hij zich vragen bij dagdagelijkse gebeurtenissen of problemen zoals de mateloze vervuiling, het schrale tv-aanbod, chaotische luchthavens, verveelde loketbedienden, de verrechtsing in de samenleving…

 

Maar de vriendschap die de auteur er in de loop van de jaren met enkele Italianen heeft aangeknoopt leidde hem vaak naar verrassende plaatsen en scherpte zijn liefde voor het land aan. Dit deelt hij met u, beste lezer, in 'Innemend Italië'.

Marc Vandenbon werd in 1952 geboren in Zedelgem (W-Vl). Hij woont in Brugge en was lesgever Maatschappelijke Vorming aan de voedingsschool Ter Groene Poorte in Brugge. Sinds 1 september 2012 is Marc een ‘gelukkige gepensioneerde’. Meestal trekt hij samen met zijn echtgenote naar het schiereiland, soms voor meerdere weken, dan weer voor maar enkele dagen.

 

Contact:

Marc Vandenbon,

Veeweide 9,

8000 Sint-Michiels Brugge

T. ++32-(0)50-38 10 51

M. ++32-(0)494-12 00 20

E. marc.vandenbon@telenet.be