Is Innemend Italië een reisgids?   JA !

 

De Italiëreiziger die het land en zijn mensen wil leren kennen zal op elke pagina nieuwsjes, tips en verrassende inzichten vinden. Achteraan het boek vindt hij 25 pagina’s praktische info, websites, telefoonnummers, weetjes en tips die enkel een ervaren reiziger kan bieden: over het gebruik van trein, bus, vliegtuig, huurauto, ferry of fiets, bezoek aan dokter of apotheker, kerk of museum, spektakel of sport, restaurant, pizzeria of bar, of info over parkeren, diefstal, politie en verzekeringen, de post, shopping, …

Is Innemend Italië een reisgids?   NEEN !

 

De lezer die niet naar Italië trekt, zal geboeid zijn door de veelzijdigheid en de vreemde logica die Italië gemaakt heeft tot het unieke land dat het vandaag is. Het boek is de perfectie introductie voor Italië. Een introductie die o zo veel verder wijst dan de bekende en eenzijdige clichés.

Italië is een schitterend land, een onmetelijke cultuur, een levendig nest.

 

Rood-wit-groene cocktail

 

Innemend Italië is een suggestieve houvast, een leerrijke cocktail, voor Italiëproevers mét en zonder ervaring. Auteur Marc Vandenbon laat elke lezer delen in zijn passie voor het tricolore schiereiland. Hij zwerft door Italië, praat, luistert, participeert…

 

Het boek is ingedeeld in acht hoofdstukken. Het zijn als het ware clusters van verhalen - noem het ‘columns’ - met een gezamelijke insteek. Elke column is verrijkt met foto’s: door de auteur zelf genomen of door enthousiaste vrienden bereidwillig aangereikt.

 

Postzegel en citaat

 

Een extra sfeerelement is dat elk verhaal start met een boodschap of een citaat en met een toepasselijke postzegel. Daardoor krijgt het boek ook wel een nostalgisch tintje. Je houdt het niet voor mogelijk maar van zowat alles bestaat een postzegel. De Italiaanse Post heeft een zeer rijke traditie op dat vlak.